Hoe zorgt Lubon voor een volledige back-up van je bedrijfsgegevens?

Hoe zorg je ervoor dat er nooit meer een computerbestand verloren gaat? Het is geen eenvoudige vraag. Je moet namelijk rekening houden met mens én machine.
Bij Lubon verzekeren we je van waterdichte back-ups. Hoe? Dat complexe antwoord zetten we hier helder voor je uiteen!

Back-ups volgens de regels van de kunst

In het blogbericht over World Backup Day kon je lezen dat IT’ers zweren bij de gouden regel van 3-2-1-0 voor databewaring. Ook bij Lubon passen we deze richtlijnen nauwgezet toe om jouw bedrijfsvoering te garanderen. We werkten een methode van databewaring uit die zowel systeemfouten (bv. een server maakt een gebrekkige back-up) als menselijke fouten (bv. iemand verwijdert een bestand) afdekt. Zo kunnen we steeds je verloren bestanden terughalen.

We geven je een inkijk in onze databewaring aan de hand van de gouden regel. De technische details laten we even achterwege. Zo blijft het gemakkelijk te begrijpen én houden we hackers buitenspel!

3 - Zorg voor minstens 3 exemplaren van je data

Lubon bewaart vijf betrouwbare back-ups van jouw bedrijfsdata. Minstens. Automatisch, geëncrypteerd en steeds volledig up-to-date. We slaan een eerste kopie van je data op onze eigen servers in ons datacenter op. Elk uur, 24/7, schrijft het systeem een nieuwe back-up weg. Zelfs wanneer je ’s avonds die belangrijke presentatie nog aanpast, staat deze meteen veilig op onze servers.

2 - Bewaar de back-ups op 2 verschillende opslagmedia:

Lubon bewaart je data op een harde schijf in twee beveiligde datacenters, in de cloud én in object storage, een soort luchtdichte dataopslag waar zelfs ransomware niet bij kan. Zodra je iets opslaat op de server, treedt de kettingreactie van back-ups in werking. Programma’s die plots sluiten door een update of een internetverbinding die platligt door een zware upload? Het geautomatiseerde back-upsysteem van Lubon heeft geen impact op de opslagruimte of snelheid van jouw dagelijkse bedrijfsvoering.

1 - Bewaar 1 van deze reservekopieën offline én op een andere fysieke locatie

Lubon beheert alle bedrijfsdata via twee professionele datacenters. Een daarvan ligt in België, het andere in Nederland, op een veilige afstand van elkaar. Je data staat er veilig versleuteld en is ‘immutable’, wat betekent dat de data hier niet aangepast of gewist kan worden. Dagelijks worden deze back-ups vernieuwd.

0 - Verzeker je ervan dat je reservekopieën foutloos zijn

Met het aantal back-ups en de verschillende soorten opslagmedia verzekeren we je van een vlotte bedrijfsvoering. Een waterdicht systeem? Wel in combinatie met een regelmatige controle en test van de back-ups! Lubon controleert dagelijks of de geautomatiseerde back-ups correct verliepen. Maandelijks roepen we je back-ups op en testen we of ze foutloos draaien.


Je bent een bestand kwijt. Wat nu?

Je computer crasht nadat je uren aan een rapport schreef. Je hebt de verkeerde versie van een powerpointpresentatie overschreven. Een ex-collega wist zijn mailbox en niemand heeft weet van openstaande afspraken. Paniek! Wat nu? Simpel: bel, mail of geef een seintje via de website van Lubon! Recente bestanden kunnen we samen snel terugvinden op onze server.

Ging er maanden geleden een bestand verloren? Dan gaan we aan de slag met oudere exemplaren van je back-ups. Gemiddeld bewaren we deze zes maanden lang. Wil je graag je back-ups langer bewaren en zo je bedrijfsgegevens archiveren via Lubon? Dat kan! We werken steeds een pakket uit op maat van jouw onderneming.

Maandelijks krijgt Lubon meerdere berichten met de vraag om een bestand te recupereren.
Krijg jij nog steeds vapeurs of hartkloppingen bij het idee van een verloren document? Laat externe databeheerder Lubon je ontzorgen en je bedrijfsgegevens efficiënt en veilig back-uppen!

Neem contact op>>Hoe zorgt Lubon voor een volledige back-up van je bedrijfsgegevens?

World Backup Day: De gouden regel van 3-2-1-0

Het is World Backup Day! Dé ideale dag om even stil te staan bij het hoe en waarom van een back-up van je professionele en persoonlijke data! Want bedrijven zijn én werken meer en meer digitaal. De kans is klein dat je tijdens je werkdag een map uit de kast trekt en in paperassen op zoek gaat naar informatie. Vandaag vertrouwen we onze data toe aan de harde schijf van onze computer, of we werken volledig in de cloud. Vanzelfsprekend! Tot ’s ochtends blijkt dat een document verdwenen of niet goed gesynchroniseerd is. Paniek? Sit back, relax en lees hier onze back-up tips!

Phishingmails - waar moet je op letten?

Iedereen krijgt ze wel, phishingmails. Mails die trachten gegevens van jou los te krijgen of die proberen om malware op je computer te zetten om zo gegevens te stelen. Door kritisch naar de mail te kijken, kan je al heel wat onheil voorkomen. Het allerbelangrijkste: twijfel je, nergens klikken!

Waarom de wachtwoordmanager goud waard is …

Wachtwoorden hebben als ultiem doel om profielen, programma’s en personalia te beschermen. Is de naam van jouw hond zowel het paswoord van je Zalando-account als je bedrijfslaptop? Dan vervagen de grenzen tussen werk en privé en stijgen de kansen op hacking. Luc Bonjean, zaakvoerder van Lubon, geeft enkele gouden tips voor het creëren en bewaren van sterke wachtwoorden. Smart & secure!

Korte keten in IT

The time is now om digitaal te werken, maar in gesprek gaan met leveranciers van cloud software voor je online agenda’s, back-ups, boekhoudpakketten of transporttools is allesbehalve simpel! Lubon schept klaarheid in het duister. Maak kennis met de korte keten in IT en haar talrijke troeven voor kmo’s.

Serverbeheer

Uitsluitend op een fysieke server vertrouwen? Niet meer van deze tijd en niet zonder risico! Lubon trekt de kaart van operationele continuïteit met ontdubbeling.

Managed IT

Naarmate je zaak groeit, neemt het belang van een sluitende en secure IT-omgeving toe. Maar welke zaakvoerder zijn agenda laat toe om zelf back-ups, firewalls, cloudtelefonie, … te installeren en beheren? Door onze jarenlange ervaring weten wij of IT-outsourcing voor uw bedrijf de oplossing is. 

Digitale werkplek

Na ruim een jaar thuiswerken, is werken vanop afstand 100 % ingeburgerd. Maar staat het home office van jouw medewerkers intussen volledig op punt? Lubon trakteert je op de must-haves voor vlot en veilig telewerk.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x