Serverbeheer

Wat zijn de risico’s van eigen serverbeheer?

Een imposante hoofdcomputer in het zogenaamde serverlokaal was tot zo’n tien jaar geleden hét toonbeeld van hyperveilig serverbeheer. Maar tijden veranderen … Is het vandaag nog opportuun om een lokale server te laten draaien? Worden jouw bedrijfsgegevens zo voldoende beschermd en bewaard? Kmo’s die hun eigen server willen beheren, doen er goed aan zich te laten bijstaan door een ervaren IT-bedrijf. Lubon-zaakvoerder Luc Bonjean licht toe!

Dag Luc. Een server op kantoor, is dat nog van deze tijd?

“Anno 2021 is het zelden een meerwaarde om een fysieke server in je bedrijf te hebben. Het zien van een robuustehoofdcomputer op kantoor geeft sommige ondernemers een vals gevoel van veiligheid. Het is echter niet omdat je de bedrijfsserver vlakbij ziet staan en hoort draaien, dat je deze server goed kan beschermen. Als IT-partner adviseren we liever een toekomstbestendig serverbeheer dat volledig digitaal geïnstalleerd, beheerd, beveiligd en geback-upt wordt.”

In welke gevallen is eigen serverbeheer wel noodzakelijk?

“Voor slechts een handvol bedrijven is een eigen server houden en onderhouden aangewezen. Ik denk dan aan productiebedrijven die een centrale computer hebben die hun machines minutieus aanstuurt of de voedselindustrie die strenge regels moet naleven met betrekking tot consequent informatie loggen. Het zijn uitzonderingen, maar ze bestaan. Lubon helpt dit soort firma’s om een hybride set-up uit te rollen. We behouden de traditionele server on site, want die kunnen ze niet missen, maar beschermen hem optimaal via tussentijdse back-ups en actuele updates. Daarnaast voorzien we een serverruimte in ons datacenter. Zo kan enerzijds de vertrouwde bedrijfswerking behouden blijven en kan er anderzijds amper of geen informatie verloren gaan. Een win-win!”

“We hebben altijd een uitgekiend plan B waarmee we bedrijfsgegevens kunnen redden. Het is nog niet nodig gebleken, gelukkig maar! Maar zo slapen zowel onze klanten, als wij op twee oren. Ook dat is belangrijk.” – Luc Bonjean

Wat zijn de gevaren om een server in eigen beheer te nemen?

“Enkel en alleen op je server on site vertrouwen is inderdaad niet zonder risico’s. Wat bij brand of diefstal? Netwerkproblemen of hardwarepannes? De bedrijfsactiviteiten moeten dan voor ongekende tijd gepauzeerd worden. Een gedachte waarbij iedere ondernemer huivert. Daarom opteren we bij Lubon standaard voor ontdubbeling. In ons beveiligd datacenter bewaren we alles in tweevoud. Het is een voorzorgsmaatregel waar we in de praktijk nog nooit op moesten terugvallen, gelukkig maar. We hanteren deze serverset-up omdat we onze klanten dag in, dag uit operationele continuïteit willen garanderen.”

Van welke voordelen genieten bedrijven bij serverbeheer door Lubon?

“Lubon kiest niet blindelings voor de goedkoopste oplossing in IT, maar wel voor de betrouwbaarste. Het datacenter waar we gebruik van maken, de apparatuur die we beschikbaar stellen voor onze klantenportefeuille,… Alles is zorgvuldig bestudeerd en vergeleken en approved by Lubon.
Bovendien kunnen we onze klanten een succesvol trackrecord voorleggen. We bereiden bij de aanvang van de samenwerking altijd een stevig back-upplan voor, maar tot nog toe hebben we dit niet in voegen moeten laten treden. Gemoedsrust voor kmo’s en vooral dan voor boekhoudkantoren en transportbedrijven dankzij een sluitend serverbeheer, daar gaan én staan we voor!”

Zoek je een IT-partner die je serverbeheer uit handen neemt? Een IT-leverancier die je kmo helpt om lokale infrastructuur te connecteren met de cloud?

Neem contact op >>Serverbeheer

Hoe zorgt Lubon voor een volledige back-up van je bedrijfsgegevens?

Hoe zorg je ervoor dat er nooit meer een computerbestand verloren gaat? Het is geen eenvoudige vraag. Je moet namelijk rekening houden met mens én machine. Bij Lubon verzekeren we je van waterdichte back-ups. Hoe? Dat complexe antwoord zetten we hier helder voor je uiteen!

World Backup Day: De gouden regel van 3-2-1-0

Het is World Backup Day! Dé ideale dag om even stil te staan bij het hoe en waarom van een back-up van je professionele en persoonlijke data! Want bedrijven zijn én werken meer en meer digitaal. De kans is klein dat je tijdens je werkdag een map uit de kast trekt en in paperassen op zoek gaat naar informatie. Vandaag vertrouwen we onze data toe aan de harde schijf van onze computer, of we werken volledig in de cloud. Vanzelfsprekend! Tot ’s ochtends blijkt dat een document verdwenen of niet goed gesynchroniseerd is. Paniek? Sit back, relax en lees hier onze back-up tips!

Phishingmails - waar moet je op letten?

Iedereen krijgt ze wel, phishingmails. Mails die trachten gegevens van jou los te krijgen of die proberen om malware op je computer te zetten om zo gegevens te stelen. Door kritisch naar de mail te kijken, kan je al heel wat onheil voorkomen. Het allerbelangrijkste: twijfel je, nergens klikken!

Waarom de wachtwoordmanager goud waard is …

Wachtwoorden hebben als ultiem doel om profielen, programma’s en personalia te beschermen. Is de naam van jouw hond zowel het paswoord van je Zalando-account als je bedrijfslaptop? Dan vervagen de grenzen tussen werk en privé en stijgen de kansen op hacking. Luc Bonjean, zaakvoerder van Lubon, geeft enkele gouden tips voor het creëren en bewaren van sterke wachtwoorden. Smart & secure!

Korte keten in IT

The time is now om digitaal te werken, maar in gesprek gaan met leveranciers van cloud software voor je online agenda’s, back-ups, boekhoudpakketten of transporttools is allesbehalve simpel! Lubon schept klaarheid in het duister. Maak kennis met de korte keten in IT en haar talrijke troeven voor kmo’s.

Managed IT

Naarmate je zaak groeit, neemt het belang van een sluitende en secure IT-omgeving toe. Maar welke zaakvoerder zijn agenda laat toe om zelf back-ups, firewalls, cloudtelefonie, … te installeren en beheren? Door onze jarenlange ervaring weten wij of IT-outsourcing voor uw bedrijf de oplossing is. 

Digitale werkplek

Na ruim een jaar thuiswerken, is werken vanop afstand 100 % ingeburgerd. Maar staat het home office van jouw medewerkers intussen volledig op punt? Lubon trakteert je op de must-haves voor vlot en veilig telewerk.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x