World Backup Day: De gouden regel van 3-2-1-0

Het is World Backup Day! Dé ideale dag om even stil te staan bij het hoe en waarom van een back-up van je professionele en persoonlijke data! Want bedrijven zijn én werken meer en meer digitaal. De kans is klein dat je tijdens je werkdag een map uit de kast trekt en in paperassen op zoek gaat naar informatie. Vandaag vertrouwen we onze data toe aan de harde schijf van onze computer, of we werken volledig in de cloud. Vanzelfsprekend! Tot ’s ochtends blijkt dat een document verdwenen of niet goed gesynchroniseerd is. Paniek? Sit back, relax en lees hier onze back-up tips!

Waarom het belangrijk is om back-ups te maken van je data

Een brand of een overstroming? Een hacker die de controle van je computer of (virtuele) server overneemt en met ransomeware je gegevens gijzelt in ruil voor een flinke som geld? Een cyberoorlog die het hele netwerk en daarmee ook jouw business platlegt? Het klinkt als een nachtmerrie, en dat is het vaak ook. De kans dat het zo’n vaart loopt, is natuurlijk klein. En toch…

Het gevaar van dataverlies ligt dichter bij huis op de loer. In een onbewaakt moment stoot je een glas water om over laptop, je software crasht terwijl je een belangrijke presentie wilde finaliseren of een collega verwijdert per ongeluk een document op de sharepoint. Veel programma’s slaan automatisch oudere versies van documenten op, maar het systeem is niet onfeilbaar en laat – durven we wedden – te wensen over wanneer het je overkomt.

De gouden back-up regel van 3-2-1-0

IT’ers zweren bij de gouden regel van 3-2-1-0 voor databewaring. Vink jij alle onderdelen af?

3 - Zorg voor minstens 3 exemplaren van je data 

Waar staan je gegevens samen, waar manipuleer je dagelijks data? Op je computer of in de cloud? Dat is het eerste exemplaar van je data. Zorg voor nog twee externe bewaarplaatsen van je data. Werk je op de harde schijf van je pc, dan is de cloud alvast een eerste optie (en vice versa) of een extern beveiligd datacenter. Voor een derde exemplaar kan je kiezen voor een externe harde schijf die je losgekoppeld van je computer of laptop bewaart.

2 - Bewaar de back-ups op 2 verschillende opslagmedia 

Een kast vol harde schijven lijkt misschien een goede garantie van dataopslag, maar ook dit is niet 100 % safe. Speel op veilig door verschillende opslagmedia te combineren. Bewaar 1 back-up op een externe harde schijf en de andere in de cloud. Of bespreek de mogelijkheden om je data te bewaren in een datacenter.

1 - Bewaar 1 van deze reservekopieën offline én op een andere fysieke locatie 

Je bewaart best 1 exemplaar van je back-up offline én op een andere plaats. Daarmee creëer je letterlijk én figuurlijk een ‘air-gap’ tussen je data en de back-up. Geen brand of hacker die beide exemplaren op hetzelfde moment kan treffen. Een fysieke harde schijf kan je via je werkgever in een ander filiaal laten bewaren. Is dat geen optie? Of wil je je echt verzekeren van een feilloze bewaring? Laat dan een externe databeheerder zoals Lubon een cloud copy van je data in verzegelde vorm bewaren. We maken een back-up waar 30 dagen niet aan geraakt wordt. Zo garanderen we een betrouwbare back-up!

0 - Verzeker je ervan dat je reservekopieën foutloos zijn!

Wanneer maakte je voor de laatste keer een (automatische) back-up? Gisteren? Vorige week? Nog langer geleden? Voorkom de onaangename verrassing van een lege, corrupte of verouderde back-up! In een ideale wereld maak je dagelijks een volledige back-up van je gegevens. Daarnaast test je regelmatig of alle reservekopieën zonder fout kunnen draaien. Geen tijd om dit zelf te testen? Lubon neemt deze taak graag van je over!

Vergeet de back-up van je smartphone niet!

Je smartphone verbindt je met de wereld en de wereld met jou. Met je smartphone leg je je mooiste herinneringen vast op foto, stel je boodschappenlijstjes op en vul je je agenda met verjaardagen en belangrijke afspraken. Heb je een back-up van dat externe geheugen in je broekzak? Zit de gratis cloudopslagruimte van je telefoon al maanden vol of is er nog ruimte? Vergeet ook je smartphone niet regelmatig te back-uppen!

Twijfel je over de kwaliteit van je back-ups?
Wordt het tijd om de back-ups van je bedrijfsvoering te professionaliseren?
Lubon adviseert je in het hele proces en bundelt de juiste producten in een pakket op maat. Dan mag jij vanaf nu met een gerust hart elke World Backup Day overslaan.

Neem contact op>>>

Neem ook een kijkje op: https://worldbackupday.com/nl

World Backup Day: De gouden regel van 3-2-1-0

Hoe zorgt Lubon voor een volledige back-up van je bedrijfsgegevens?

Hoe zorg je ervoor dat er nooit meer een computerbestand verloren gaat? Het is geen eenvoudige vraag. Je moet namelijk rekening houden met mens én machine. Bij Lubon verzekeren we je van waterdichte back-ups. Hoe? Dat complexe antwoord zetten we hier helder voor je uiteen!

Phishingmails - waar moet je op letten?

Iedereen krijgt ze wel, phishingmails. Mails die trachten gegevens van jou los te krijgen of die proberen om malware op je computer te zetten om zo gegevens te stelen. Door kritisch naar de mail te kijken, kan je al heel wat onheil voorkomen. Het allerbelangrijkste: twijfel je, nergens klikken!

Waarom de wachtwoordmanager goud waard is …

Wachtwoorden hebben als ultiem doel om profielen, programma’s en personalia te beschermen. Is de naam van jouw hond zowel het paswoord van je Zalando-account als je bedrijfslaptop? Dan vervagen de grenzen tussen werk en privé en stijgen de kansen op hacking. Luc Bonjean, zaakvoerder van Lubon, geeft enkele gouden tips voor het creëren en bewaren van sterke wachtwoorden. Smart & secure!

Korte keten in IT

The time is now om digitaal te werken, maar in gesprek gaan met leveranciers van cloud software voor je online agenda’s, back-ups, boekhoudpakketten of transporttools is allesbehalve simpel! Lubon schept klaarheid in het duister. Maak kennis met de korte keten in IT en haar talrijke troeven voor kmo’s.

Serverbeheer

Uitsluitend op een fysieke server vertrouwen? Niet meer van deze tijd en niet zonder risico! Lubon trekt de kaart van operationele continuïteit met ontdubbeling.

Managed IT

Naarmate je zaak groeit, neemt het belang van een sluitende en secure IT-omgeving toe. Maar welke zaakvoerder zijn agenda laat toe om zelf back-ups, firewalls, cloudtelefonie, … te installeren en beheren? Door onze jarenlange ervaring weten wij of IT-outsourcing voor uw bedrijf de oplossing is. 

Digitale werkplek

Na ruim een jaar thuiswerken, is werken vanop afstand 100 % ingeburgerd. Maar staat het home office van jouw medewerkers intussen volledig op punt? Lubon trakteert je op de must-haves voor vlot en veilig telewerk.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x