Korte keten in IT

De korte keten in IT en haar kracht voor kmo’s

The time is now om digitaal te werken, maar in gesprek gaan met leveranciers van cloud software voor je online agenda’s, back-ups, boekhoudpakketten of transporttools is allesbehalve simpel! Lubon schept klaarheid in het duister. Maak kennis met de korte keten in IT en haar talrijke troeven voor kmo’s.

Dag Luc! We kennen allemaal de korte keten in voeding. Maar dit fenomeen speelt ook in IT. Wat mogen we ons hierbij voorstellen?

“Natuurlijk gaat het hier niet om kraakverse producten rechtstreeks bij de lokale boer kopen. Het idee dat je in zee gaat met iemand die bereikbaar en vertrouwd is, is wel identiek. IT is in volle verandering en dat zal niet meteen veranderen. Als leek is het een uitdaging om de evoluties, trends en updates bij te benen. Andersom zijn er heel veel reclames die cloud software kinderspel doen lijken, terwijl er toch een zekere kennis van zaken nodig is om je werkomgeving veilig op te zetten en te beheren. Dankzij de korte keten in IT wordt de ruis gefilterd door een specialist der zaken. Je krijgt houvast in onze veranderende digitale wereld.

Duidelijk een hot topic! Welke rol speelt Lubon hierin?

Als ervaren IT-partner zijn we helemaal mee met de laatste ontwikkelingen in Microsoft 365. Google Drive, Microsoft Teams, Outlook, … We kennen de programma’s door en door. Lubon ziet het als haar verantwoordelijkheid om garant te staan voor de juiste digitale diensten en tools. Dus filteren we uit het ruime aanbod welke optimalisaties nuttig zijn voor onze klanten. We testen, vergelijken, adviseren, … in functie van de unieke noden van de kmo’s die we ondersteunen. Bedrijfsleiders of medewerkers zullen zo nooit gestoord worden met kleine tweaks en overbodige releases.”

Hoe past IT-bedrijf Lubon de korte keten toe in de praktijk?

“We selecteren onze partners zorgvuldig. Het is ontzettend belangrijk dat kmo’s up-to-date werken. Waarmee ik wil zeggen: efficiënt digitaal werken, maar zeker ook veilig! In de praktijk houdt dat in dat we testing, back-ups en beveiliging verzorgen die lang meegaan. Met een korteketenmindset heb je niet de ambitie om de snelste, de beste of de hipste IT-partner te zijn. Wel een compagnon de route die meedenkt, onnodige zijsprongen elimineert en vooruitkijkt. Lubon maakt er haar stokpaardje van IT-infrastructuur aan te bieden die doet wat ze belooft en gemiddeld vijf jaar meegaat. Onze klanten moeten zich geen zorgen maken dat we hen morgen een nieuwe versie opdringen. De voorstudie en vergelijking zit bij ons, de vruchten ervan plukken bij onze klanten.”

“Dankzij onze korteketenwerking zitten onze klanten meteen goed voor enkele jaren. Boekhoudkantoren, notariaten, transportbedrijven, … hebben hun systemen dagelijks nodig. We treden op als gatekeeper, met als resultaat dat er slechts uitzonderlijk grote technische switches nodig zijn.” – Luc Bonjean

Wat zijn de voordelen voor bedrijven?

“Lubon is een klein IT-bedrijf met een grote knowhow. Dat heeft als voornaamste voordeel dat we bereikbaar zijn en blijven. Heb je een vraag voor ons, dan kan je ons met één simpel telefoontje bereiken. Wij komen meteen in actie! Er is geen sprake van logge ticketsystemen waarbij je prangende vraag of project als een nummertje beschouwd wordt. We zetten alles op alles om onze klanten van een uitmuntende, snelle en betaalbare service te voorzien. Met als bonus dat alles in goede banen geleid wordt door een vast en bereikbaar aanspreekpunt dat doordrongen is van jouw business case.”

Zie je door de technische bomen het bos niet meer? Zoek je een IT-partner die je van start tot stop begeleidt en je zoveel mogelijk ontzorgt?

Neem contact op >>Korte keten in IT
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x