Managed IT

Wat is managed IT?

Bij de opstart van je onderneming is het evident dat ook jouw IT-omgeving professioneel is ingericht: computer installeren, bedrijfsmail aanmaken, wifi-omgeving beveiligen, back-ups voorzien, softwarelicenties activeren, …
Ook wanneer je zaak groeit en bloeit, nemen de IT-noden toe. Gaat er kostbare tijd verloren aan het ontwarren van technische knopen? Luc Bonjean, zaakvoerder van Lubon, licht de kracht toe van managed IT voor ambitieuze kmo’s.

Dag Luc. Lubon heeft ruim twintig jaar ervaring in managed IT-services voor kmo’s. Van welke diensten genieten ondernemers?

“Als IT-bedrijf neemt Lubon met managed IT-services het hele beheer van de IT-omgeving van een firma over. Dat is een hele ruime dienstverlening die afhankelijk is van de grootorde en de noden van een organisatie. Bij Lubon staan we doorgaans in voor het hele technische plaatje van A tot Z. Van servers en netwerkapparatuur, over internetverbinding en cloudtelefonie, tot firewalls en back-upsystemen. Zijn er missing links? Wordt er bijvoorbeeld nog gewerkt binnen een verouderde infrastructuur? Bij de aftrap van de samenwerking zorgen we altijd voor volledige updates naar de laatste softwareversies. Door de combinatie van hardware- en softwaremanagement, hoeven klanten zelf geen enkele beheersdaad meer uit te voeren op hun computer. Handig voor hen, want ze winnen aan tijd. Makkelijk voor ons, want we behouden het overzicht.”

“In sommige kmo’s beheert de zaakvoerder de infrastructuur of is een medewerker als Chinese vrijwilliger gepromoveerd tot IT’er. Naarmate het bedrijf groeit, is zo’n aanpak niet meer houdbaar. Lubon is dan graag leverancier én partner voor alles wat betreft IT.” – Luc Bonjean

Voor welke bedrijven is IT-oursourcing de geschikte oplossing?

“Managed IT komt als geroepen voor ondernemingen die hun opstart met glans achter de rug hebben en nu midden in een bruisende groeifase zitten. Het klassieke scenario? Bij het lanceren van hun business kloppen enthousiaste ondernemers vaak aan bij een bevriende IT’er, iemand die ‘iets van computers weet’ en gerust wil helpen bij de set-up. Dat gaat meestal over één laptop, een all-in-one printer, een mailbox en een telefoonlijn installeren. Maar als de zaken goed gaan en er medewerkers worden aangeworven, … dan neemt de nood aan professionele infrastructuur toe. Soms kunnen die bedrijfsleiders niet langer rekenen op hun oude kennis met IT-skills of weten ze niet waar te beginnen bij bugs. Lubon veegt technische stoorzenders voorgoed van de baan door de hele IT-omgeving te onderzoeken, actualiseren en beheren. Onze klanten krijgen in ruil opnieuw tijd en ruimte voor het kloppend hart van hun zaak.”

Wat zijn de troeven van managed IT door Lubon?

“Wie vandaag in zee gaat met Lubon, hoeft zich geen zorgen te maken over zijn IT van morgen. Oerdegelijkehardware en software die uitblinken in flexibiliteit en enkele jaren meekunnen, zijn ons speerpunt. Zo haken we in op actuele technische noden. Wordt er een update aangeboden door een van onze leveranciers? We rollen niets blindelings uit. We testen door tot in het kleinste detail alvorens we onze klanten laten genieten van de upgrade. Naast de juiste capaciteit en goedgekeurde programma’s, geniet ons cliënteel ook van high-end apparatuur. Lubon kiest resoluut voor topmateriaal zoals je dat bij multinationals ziet. De gemiddelde kmo kan zich dat niet veroorloven, maar doordat wij goede prijsafspraken maken met onze leveranciers, wordt het net wel betaalbaar. Een boekhoudkantoor dat met nieuwe software alle ingescande facturen wil bewaren of een productiebedrijf dat een databaseprogramma aankoopt om CAD-tekeningen te beheren: hoeft dankzij Lubon geen extra server aan te schaffen. Wij hebben alles in huis zodat je vlot, veilig en vakkundig kan werken.”

Je IT-omgeving laten beheren door een ervaren partner die vertrouwd is met boekhouding en transport? Wij nemen je IT-zorgen graag uit handen.

Neem contact op >>Managed IT
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x