Phishingmails - waar moet je op letten?

Regelmatig krijg je mails waarvan je aan je kleine teen voelt dat het niet koosjer is.
En die je dan ook snel verwijdert.
Toch zijn er ook steeds mails waarbij je twijfelt: zou die nu echt zijn of niet?

Waar moet je opletten bij het lezen van de mail?

  • Check de afzender: Ken ik die persoon of dat bedrijf?
  • Word ik op de gebruikelijke manier gecontacteerd?: Stel dat je meestal telefonisch overlegt met een persoon en plots krijg je een mail, dan kan dit verdacht zijn. 
  • Is de context van de mail correct? Kan het kloppen dat jij over dit onderwerp een mail krijgt op dat emailadres?
  • Check de inhoud van de mail: Moet ik iets doen dat verdacht is? Zit er een tijdsdruk op, lijkt het dringend? Zou het kwaad opzet kunnen zijn? Hoe is het taalgebruik?

Wat kan je zelf onderzoeken aan de mail?

  • Klopt het emailadres van de afzender? Je kan dit nagaan door over de afzender te gaan met je muis zonder te klikken.
  • Is de link achter de knop of tekst correct? Is de domeinnaam correct? Ook dit kan je nakijken door over de link te gaan met je muis zonder te klikken. Onderaan je scherm zie je dan de volledige link (zie foto – grijze balk)

Twijfel je? Nergens op klikken!

Wat kan je wel doen? 

  • Bel de afzender op en vraag of hij/zij jou die mail verstuurde.
  • Heb je toch ergens op geklikt? Contacteer dan zo snel mogelijk je IT verantwoordelijke of Lubon. Dit is belangrijk om na te gaan wat de impact zou kunnen zijn en erger te voorkomen.

Meer info: https://campagne.safeonweb.be/nl/phishing


Je kan ook de checklist downloaden, zo heb je steeds de info bij de hand. 

Phishingmails - waar moet je op letten?

Hoe zorgt Lubon voor een volledige back-up van je bedrijfsgegevens?

Hoe zorg je ervoor dat er nooit meer een computerbestand verloren gaat? Het is geen eenvoudige vraag. Je moet namelijk rekening houden met mens én machine. Bij Lubon verzekeren we je van waterdichte back-ups. Hoe? Dat complexe antwoord zetten we hier helder voor je uiteen!

World Backup Day: De gouden regel van 3-2-1-0

Het is World Backup Day! Dé ideale dag om even stil te staan bij het hoe en waarom van een back-up van je professionele en persoonlijke data! Want bedrijven zijn én werken meer en meer digitaal. De kans is klein dat je tijdens je werkdag een map uit de kast trekt en in paperassen op zoek gaat naar informatie. Vandaag vertrouwen we onze data toe aan de harde schijf van onze computer, of we werken volledig in de cloud. Vanzelfsprekend! Tot ’s ochtends blijkt dat een document verdwenen of niet goed gesynchroniseerd is. Paniek? Sit back, relax en lees hier onze back-up tips!

Waarom de wachtwoordmanager goud waard is …

Wachtwoorden hebben als ultiem doel om profielen, programma’s en personalia te beschermen. Is de naam van jouw hond zowel het paswoord van je Zalando-account als je bedrijfslaptop? Dan vervagen de grenzen tussen werk en privé en stijgen de kansen op hacking. Luc Bonjean, zaakvoerder van Lubon, geeft enkele gouden tips voor het creëren en bewaren van sterke wachtwoorden. Smart & secure!

Korte keten in IT

The time is now om digitaal te werken, maar in gesprek gaan met leveranciers van cloud software voor je online agenda’s, back-ups, boekhoudpakketten of transporttools is allesbehalve simpel! Lubon schept klaarheid in het duister. Maak kennis met de korte keten in IT en haar talrijke troeven voor kmo’s.

Serverbeheer

Uitsluitend op een fysieke server vertrouwen? Niet meer van deze tijd en niet zonder risico! Lubon trekt de kaart van operationele continuïteit met ontdubbeling.

Managed IT

Naarmate je zaak groeit, neemt het belang van een sluitende en secure IT-omgeving toe. Maar welke zaakvoerder zijn agenda laat toe om zelf back-ups, firewalls, cloudtelefonie, … te installeren en beheren? Door onze jarenlange ervaring weten wij of IT-outsourcing voor uw bedrijf de oplossing is. 

Digitale werkplek

Na ruim een jaar thuiswerken, is werken vanop afstand 100 % ingeburgerd. Maar staat het home office van jouw medewerkers intussen volledig op punt? Lubon trakteert je op de must-haves voor vlot en veilig telewerk.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x